Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

В Рязанском районе пришлось пересеять почти 50% озимых

В этом году старт весенних полевых работ осложнен гибелью озимых. Рязанский регион признан самым пострадавшим в ЦФО от притертой ледяной корки. Отсутствие снега и резкое похолодание после дождей привели к тому, что на полях образовывался настоящий ледяной панцирь. Под ним посевы просто задохнулись.

Это природное явление обернулось для аграриев Рязанского района гибелью 7145 гектаров озимых. Это 49% от засеянных минувшей осенью 14 548 гектаров. Поля, которые обрамлены лесопосадками, оказались в лучшем положении. Деревья и кусты задержали то небольшое количество снега, которое все-таки выпало, и не дали ветру разметать его по большим площадям. Это позволило высеянным на них озимым перезимовать относительно благополучно.

По состоянию на 18 апреля уже почти все хозяйства, которые решили взяться за пересев озимые, закончили эти работы.

Фото: отдел сельского хозяйства администрации Рязанского района

Новости партнеров