Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Шиловскую сыроварню посетила делегация знатоков сыра из Франции

Напомним, что сыр «Евпатий Коловрат» от шиловских сыроделов Татьяны и Александра Копыловых на сырном фестивале в Москве занял 1-е место. Этот факт стал поводом для посещения французских знатоков сыра шиловской «Сырной деревни». В рязанскую глубинку прибыли Жерар Пети – один из лучших сыроделов Франции, Филипп Фрони – владелец фабрики по изготовлению упаковки для сыра, Паскаль Люк – владелец сырного магазина в Париже и мэтр-аффинер (специалист по переработке и выдержке сыров), Александр Никитин – председатель российской гильдии сыроделов.

На базе Шиловской сыроварни с гостями встретились глава района Василий Фомин, заместитель министра сельского хозяйства Рязанской области Борис Шемякин, руководители ОАО «Елатомский маслосырзавод» и АО «Московское» Рязанского района. Специалисты заинтересованно обсуждали проблемы производства сыра, внедрения новых технологий, возможности обучения желающих искусству варить сыр. В завершение встречи гости продегустировали шиловские сыры и сыры АО «Московское».

Татьяна Копылова:

– Общение с коллегами из Франции было для нас приятным и полезным. Мы обменялись опытом, обсудили ряд важных вопросов.

Новости партнеров